Oproep

 Aan alle vrijheid – en vredelievende volkeren, en mensenrechtenorganisaties.

 De Koerdische stad Afrin en de bijbehorende dorpen die in het noorden van Syrië ligen zijn al weken het doelwit van hevige beschietingen door het Turkse leger en de daarmee samenwerkende terroristische extremistische organisaties. Dagelijks  vallen tientallen doden en gewonden onder de burgerbevolking, vooral kinderen en vrouwen. Honderden huizen, scholen en zorginstellingen zijn inmiddels met de grond plat gemaakt door de Turkse luchtaanvallen en zware artillerie waardoor velen van de inwoners geen onderdak meer hebben en hen toevlucht zoeken in de grotten, en voor degenen die geen grotten in de buurt hebben, slapen in deze koude winter op straten. Zelfs scholen zijn niet uitgezonderd van deze bombardementen. Hierdoor kunnen duizenden scholieren niet meer naar school gaan. Daarnaast begint de situatie ernstige gevolgen te hebben voor  baby’s. Het ontbreken van babymelk en medicijnen begint al ernstige gevolgen te hebben voor de baby’s  Tientallen baby’s hebben reeds hierdoor het leven verloren.

De onrechtvaardige Turkse misdaden en gruwelijkheden in Afrin doen een dringende oproep op uw geweten om in actie te komen om de burgerbevolking in Afrin te redden en Erdogan weer te houden van verdere agressie tegen de Koerden in deze district.

We doen een dringed beroep op uw geweten om de burgers in Afrin te helpen door uw regering te vragen druk uit te oefenen op de Turkse regering om einde te maken aan haar militaire operaties in Afrin en zodat er vrede keert naar dit Koerdische district.

We doen ook een opberoep op de Wereldgezondheidsorganisatie, UNICEF, het Rode Kruis en anderen internationale organisaties om hun verantwoordelijkheid te nemen en de ongewapende burgers in Afrin te redden zoals vrouwen en kinderen.

We willen dat onze kinderen veilig kunnen leven, niet de doelwit worden van terrorisme en oorlog

Het enige wat ze willen is om in hen eigen omgeving vreedzaam te kunnen leven.

Help hen om dit te kunnen bereiken

Het bestuur van de Europese Afdeling van de Koerdische Democratische Eenheidspartij in Syrië (Yekiti)

01-02-2018

editor@yekiti.org

للحصول على نسخة الوورد أو ال ب د ف اضغط على الرابط أدناه

Oproep voor Afrin Oproep voor Afrin

yekiti